Първият ден на  октомври е изпълнен с празници, но в

...
Първият ден на  октомври е изпълнен с празници, но в
Коментари Харесай

Обръщение на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод 1 октомври

Първият ден на  октомври е изпълнен с празници, само че първоначално се обръщам към възрастните хора, защото през днешния ден е техният Международен ден.

По решение на Организация на обединените нации той се отбелязва годишно от 1 октомври 1991 година. Превърнал се е в знак на нашето топло отношение към по-възрастните съграждани, на нашето почитание и любов към тях.

Обръщам се с признателност към всички възрастни хора за техния труд и грижи, положили за младите генерации. Изказвам почитание и респект към всичко, което сте свършили, с цел да бъде българската нация жива и разрастваща се! Община Ловеч ще продължи да поставя грижи за по-възрастните жители, за изпадналите в потребност хора. Ние непрестанно усилваме обществените услуги.

Първи октомври е празник, носещ доста топлота, искреност, почитание и любов. Той е знак на единството и приемствеността на поколенията. Днес е Световният ден на музиката, на поезията, на архитектурата. Поздравления за всички представители на тези специалности! Вие сте измежду опорите на българското общество и неговата просвета.

И не на последно място на 1 октомври Светата Православна църква  празнува Покров на Пресвета Богородица. Нека си спомним за застъпничеството на Божията майка върху всички, които с откровена молба се обръщат към нея за помощ.

Пожелавам Вашия ден да е  изпълнен със успокоение, размисъл и любов към близък! И дано усмивките не слизат от лицата!

Честит празник!

Корнелия Маринова,

Кмет на Община Ловеч
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР